Nak Souvenier best?

Jom Berbisnes... SERIUS..

Bisnes sebagai pekerjaan

Buku itu mengajak orang Melayu menjadikan perniagaan atau bisnes satu kerjaya serius supaya tidak ketinggalan, melonjakkan pendapatan semua, langsung meningkatkan taraf hidup menjadi bangsa maju.

Sebagai seorang Muslim yang arif dalam selok-belok perniagaan, Muhammad Ali melihat, orang asing sering melontarkan persepsi bahawa Islam adalah sebuah masyarakat yang kecundang dan antibisnes.

“Justeru, saya ingin membangkitkan semangat orang kita agar segera menjadikan bisnes sebagai teras kekuatan dan ketahanan Islam.

“Pada masa sama, saya menyeru agar mereka menyuntik nur Islam dalam amalan dan gerak kerja perniagaan yang dijalankan, jangan terpedaya dengan budaya kapitalisme Barat,” tegasnya yang turut mengadakan ceramah-ceramah bisnes berlandaskan prinsip jihad di seluruh negara.

Secara kesimpulannya, buku itu menyeru masyarakat Islam memahami peranan dan mengiktiraf potensi bisnes dalam mengatasi krisis dan ancaman sekali gus membina kekuatan dan kekebalan ekonomi dalam mempertahankan hak dan kedudukan.

Untuk keterangan lanjut mengenai jihad dan buku-buku terdahulu, layari www.businessjihad.com

4 comments:

Adzriel AB said...

saya menyokong aje..

Izzuddin Fauzi said...

Ye lah... Business= Usahawan...
Hehehe.... Sumber pendapatan terbesar dari mana lagi kalau tak sumber nie... :D

ayie said...

bisnes kan satu sumber rezki yg mudah

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

berniaga lah...
itu yg terbaek...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...