Nak Souvenier best?

Tadi Lapar, buat Pancake sempoi..

Sedang perut kelaparan dan teringin nak makan lempeng mat salleh, makanya men google resepi.. Banyak sangatla pula pilihan.. Macam macam versi yang dijumpai.. Sebolehnya pilih yang paling simple dan sedap..

Dapat link KakChik.. tapi tak bookmark la pula.. Sempoi je resepi Pancake nye... 'like'.. Ada juge resepi dari satu forum ni, Pancake Finland(mak aii jauh nye..)..

oke la..
Meh sekodeng resepi KakChik itu..

  • 2 cawan tepung serbaguna.. (telah menggunakan tepung gandum biasa taruk baking powder sesudu kecik)
  • 2 biji telur
  • 2 sudu besar minyak zaitun ( telah menggunakan minyak masak je)
  • 1 1/3 susu segar atau apa2 susu la..
  • 2 sudu besar madu/ gula (kebetulan ada madu.. so guna je la)

Gaulkan semua guna fork(supaya takde ketul2)
pastu masakkan dalam nonstick pan.. Dah siap.. boleh dapat dalam 8 keping kalau buat saiz piring..

Bolehla cuba ye kawan kawan..

10 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu..ptg2 ni lapar la plak tgk tajuk en3 ni..
klu de pix lagi la lapar ni..hehe

azzey said...

klu ada gbr lg bertambah lpr ni...:)

azzey said...

klik ur HB..:)

Amira Naddia said...

mkn camtu je ke? dap?
nk try la!

bantalbucuk said...

sedappppnyyyaaaaa.....~~
dah la hujan..makin lapar pula rasanya..hehehe ^_^

hana said...

sedap2..hehe

Mama Zharfan said...

yummy! :)
me singgah click HB :)

sue said...

sedapnya dgr.. lapar

kak.. tepung sebaguna tu tepung apa ek? biasa sy sume instant je, tu yg taktau tu

Penjejak Mimpi said...

skali skala nak kene cube nih... :)
thanx for sharing..

ardinihumaira said...

cedapnye wat pancake.. dni beli je tak sempat nak buat.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...