Nak Souvenier best?

Siapa Tak Suka Makan Aiskrim

Ada ke yang tak suka makan aiskrim.. Tabik spring la kalau tak suka.. Kenapa ye.. Boleh tak share kenapa tak suka?.. 

Bagi yang suka makan aiskrim tu.. KEnapa lak anda suka makan aiskrim?.. Kalau sejuk sejuk cuaca makan jugak tak?.. Kalau yang duk oversea masa musim winter tu ada ke diorang makan ice cream..

Dan jenis ice cream macam mana kawan kawan suka? Yang brand apa?.. Atau ice cream Malaysia atau ice cream potong?..

Perisa pula?.. Suke perisa apa ye?.. Durian?.. Perisa sotong? perisa udang (yang ni penah baca kat blog mana tah.. ada ice cream perisa udang kat Jepun ye kawan kawan).. Atau siapa yang pernah tonton Iron Chef mesti tau la kan..

Pernah buat ice cream sendiri?.. Yes pernah.. Ice cream oreo oke.. Dapat resepi pun dari blogwalking.. Tak ingat blog mana.. nanti nak cari balik.. Bahan bahan nya ada coffeemate, susu, pastu blend blend pastu simpan dlm freezer.. Jangan tiru resepi ini sbb tak bagi sukatan.. Nanti bila dah jumpa link itu akan di share ye kawan kawan.

8 comments:

Citarasa Rinduan said...

nur--
ayu suka aiskrim malaysia..hahahha
sekarang dok berangan nak guna RM nuffnang beli askrim masmello...hehehe


PS; PANDAI gak awak buat askrim....

cemomoi said...

nak resepi tu... dah dapat bagitau hek, asik beli sesekali nak rasa buat sendirik

Nancy Poh said...

saya makan juga aiskrim tp tak berapa kuat..suka perisa ubi@yam..memang umpph!!...sekarang musim hujan kat sini, so selera tu makin kurang la...

noreed said...

suka mkn ice cream topping with gummy bear.nyumnyum. nnt jgn lupa sharekan resipi tu ye...bunyi mcm menarik jer

azzey said...

nur: sker aiskrim.....:)

AROL DSHW said...

arol tak suka makan aiskrim! aiskrim perisa vanila. hehe. :D arol paling suka perisa strawberi atau perisa pelangi. sedaaap! selalu makan aiskrim yang mangkuk besar tue, walls atau nestle. sebab ayah marah beli aiskrim batang tue, membazir. :)

ardinihumaira said...

dni paling suka eskrim kacang merah :D

Solihin Zubir said...

dulu2 masa kecik2 suka mkn eskem malaysia ngan ice pop.. hehe..
pastu mmg pntg btol kalau ada pakcik jual eskem dtg.. hehehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...