Nak Souvenier best?

Cara Nak Tahu Dari Mana Pembaca Blog?

Network

Pernah nampak tak carta pai tu?.. (Betul kan namanya carta pai).. Kot tersilap pula malu eden. Bagi yang dah biasa biasa tengok.. syut syut.. diam diam ye.. Ni nak bagi teka teki pada yang belum penah lihat lagi…

Macammana nak tahu dari mana datangnya pembaca blog kita ni?.. Contoh terdekat bagi blog ALL IN ONE ni.. Seperti dalam carta pai di atas.. Oh ye.. Caranya adalah dengan login akaun Nuffnang kita tu. Kemudian klik pada bahagian Analitik.. Then klik lagi pada Lokasi Pengunjung..Dari situ akan terbitla carta di atas.. Contohnya macam carta tu, kebanyakannya of course le dari Malaysia kan.. Ada juga dari negara lain.. (Bangganye)..

Cntohnya dari UK.. Dah tau salah sorang mesti MZ (Thanks for the apresiasi entry tu)..Lain lain negara ada US(siapala agaknya), Jordan, Brunei, Indon and Canada (wow)..Oke, Lepas ni boleh cek masing masing punye blog.. Pastu boleh wat entry.. (Dah dapat idea nak wat entry kan.. Khusus bagi mereka yg nak update blog tapi masih lum ada idea..)

6 comments:

PuanBee said...

heheee leceh traffic dr luar negara nuff tak kira!

Sunah Mohammad said...

hehe..comel sungguh entry ni..ayat last tu tak tahan..:D

Syukri Hasshan said...

datang mengintai dan intip dengan meniarap atas lantai..

KizZ said...

wahh dari oversea pun ade..
congrats!

mia said...

hehe..sy pon suka ayat last tu..ehehee

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

blog yg hebat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...