Nak Souvenier best?

Rahsia Traffik Tinggi/ UV beribu ribu

Setelah beberapa dekad berblogging, maka telah terjumpa satu resepi sedap lagi menarik.. Ekspress tu.. Tajuknya: Rahsia untuk mendapatkan Traffik Tinggi.. atau rahsia mendapatkan UV beribu ribu.. Caranya mudah saja.. Jadilah blogger otai seperti Ben Ashaari, Ken Wooi, Kak Ina Kl, GTO, atau Redmummy.. dan banyak lagi..

Jadi sebetulnya tajuk yang nak di share adalah.. Cara nak tingkatkan traffik la.. Pengalaman penulis sendiri:

  • Sering berblogwalking: Memang tak dinafikan kalau kita rajin blogwalking kemudian tinggal jejak kita kat blog tersebut.. maka tuan blog mungkin akan kembali ke blog kita...
  • Rajin komen: yang ni memang juga menambahkan traffik.. bila kita suka baca entry tu.. komen aje la.. komen baik2 la ye.. Jangan komen panas.. tapi kalau komen panas lagi 'laju' je traffik masuk ke blog'.. tapi tak best la kan..
  • Ulangkaji: wah macam buat kerja sekolah je.. maksudnya kat sini kalau rajin search tips/ rahsia berblogging.. nanti dapatla hasilnya.. bila baca entry entry tetntang tip blog ke apa ke.. cuba cuba la praktikkan..

~Ini tips dari cikai'ro sahaja.. mau traffik yang beribu riban tu.. g la visit blogger2 otai tu.. tengok camne mereka berblogging.. pasti dapat belajar sesuatu..
dua sen eh.. HeartBeat 4 sen la

12 comments:

areteacar said...

thanks for the tips =)

Nad @ MamaZakwan said...

tq nur..!
teringin nak ada follower cam nur, ngeh,ngeh, ngeh.. ^_^

ardinihumaira said...

bestnye kalo dapat bw kaw2 kan. dni ni haa nak bw terhad. nyesal guna bokbeng huu

.: iEyLa :. said...

ermm..tu r..
nk bw pon susah..line slow kot..
klu laju memng abis g terjah ni..hehe
anyway..thanx for the info..hehe

Pembawa_Wacana said...

Banyak lagi aku kene blajor ni...:)

sarah-najwan said...

seme tips tu nak kene ngan time dan line yang clear..huhuhu..

skrg ni tgh bizi sb baru bukok skoloh..aduhai..traffics akak sehari xcecah 100 pom..wahahahaha..

tapi xpe...akak berblog kerana minat dan jika mndapat traffics kencang..alhamdulillah..

dan seme itu kene menten ngan n3 yg menariks...

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

nur pun dlm kumpulan dah berjaya

Wassalam

Enh Ear said...

menarik.. tq for the tips... ;)

maya said...

maya nak up trafik kene bw...kalau tak bw turunlah visitor...huhu...sedih...

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tips yg baek....

amirah said...

bw guna byk masa kan..tapi kalau serius brblogging kena la rajin usaha

Peri PiA said...

very2 good tips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...