Nak Souvenier best?

Tutorial Untuk Printscreen / Ambil gambar Page



~ Jawapan Untuk persoalan di atas..
( Ceroi- ye la kamu dah salu gune kan..)

Cara cara nak printscreen.. (Bahasa mudahnya nak ambik gambar page/ web yang kita tengah view)

- Mula mula buka page yang berkenaan.. (Kalau nak lebih jelas tekan ctrl+ +)
- Kemudian tekan key / butang printscreen pada komputer anda.. (seperti gambar).. Biasanya kat sebelah butang F12




-Then, buka program ' paint' (macam gambar kat bawah tu)..
- Klik paste dan anda akan dapat imej yang dikehendaki tadi..
- Lepas tu bolehla nak crop / edit

-Jangan lupe save ye..
-Oke tak?.. Kalau tak jelas boleh tanya lagi

~Ini adalah pengalaman sendir..Ada yang boleh terus printscreen gune application lain.. Tapi personally memang guna cara seperti di atas..

Pesanan penaja: Kalau nak printscreen blog/ web sendiri takde masalh, tapi untuk printscreen blog/ web orang lain perlu minta kebenaran.. Tapi untuk pembaca blog ni, nak printscreen.. Silakanla.. sharing is caring..

7 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dah selalu guna pon..
hehehe....

AMMAR YASIR said...

Tak pernah buat lagi ni..nak try lah

Mat Ganu said...

a'ha..mmg selalu buat camnie pun...hehehe

Nora Shahaira said...

sayanglah kat ko dik..dah ngajor n glemerkan muka akak yg tak femes dlm entri kot..
akak suka org tak kedekut ilmu ni..yeah..sharing is caring n thanks for evrything. akak nora try dulu ya..

noreenrara said...

thnx for the info :)

SiNuruLAin said...

terima kasih sangat2 bgtau entry nie..sebab saya tak tau..thanks a lot..membantu sgt..wink2..;)

sangat_setia said...

klu yg laptop, cmne?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...