Nak Souvenier best?

ALBALADI tu apa?

~Macam pernah dengar NAMA ALBALADI ni.. ada tak dalam mana-mana filim?
Menyedari kebolehannya, penganjur Karnival Halal Kelantan telah memilihnya sebagai antara artis yang bakal membuat persembahan pada karnival selama tiga hari itu.
Menurut Albaladi, beliau akan mengadakan persembahan selama dua hari iaitu pada hari pembukaan dan penutup karnival tersebut menggunakan alat muzik ciptaannya.
“Alat muzik itu ialah kecapi buluh elektrik dan juga serunai daripada paip PVC yang berbunyi seperti saksofon,” katanya di sini semalam.
Karnival itu akan diadakan di Kompleks Islam Darul Naim di Kota Bharu mulai 28 hingga 30 Mei.
Menurut Albaladi, pada hari pembukaan karnival itu, beliau akan membuat persembahan selama setengah jam bermula pukul 3.30 petang dengan menampilkan naib juara Tilawah Al-Quran Kelantan yang juga seorang kanak-kanak cacat penglihatan.
Jelasnya, persembahan hari penutup lebih istimewa apabila beliau akan menghiburkan para pengunjung selama satu setengah jam bermula pukul 9 malam dengan menampilkan koleksi lagu popularnya termasuk Albaladi.
“Saya begitu terharu dan teruja kerana buat pertama kalinya saya dipanggil untuk membuat persembahan dalam sebuah karnival yang cukup besar di Kelantan,” katanya.
Menurutnya, selain membuat persembahan, beliau akan turut memasarkan produk kesihatan di bawah label Albaladi antaranya minyak kambing gurun dan minyak merah.

1 comments:

Peri PiA said...

baru lps baca kat kosmo tadi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...