Nak Souvenier best?

Kad Hari Guru.

Ada lagi ke trend nak bagi- bagi kad kat cikgu cikgu ni?.. Atau sekarang ni semua wish via sms atau Facebook atau Twitter..

Buat semua guru.. (eh, advance pula.. excited..) poem= adaptasi.. bukan buatan sendiri..

Teachers
Paint their minds
and guide their thoughts
Share their achievements
and advise their faults

Inspire a Love
of knowledge and truth
As you light the path
Which leads our youth

For our future brightens
with each lesson you teach
Each smile you lengthen
Each goal you help reach

For the dawn of each poet
each philosopher and king
Begins with a Teacher
And the wisdom they bring

Poem by Kevin William Huff

~Setiap blogger juga bermula dari didikan guru...

10 comments:

harrazdani said...

bertuahnya pelajar yang dapat anak murid cam ni..;-)

Fitri Senin said...

bagi la kad..tp anak2 skrg pun pandai..minta duit kat mak ayah nk belikan hadiah kat cikgu..

Lizan said...

kalau via sms dan facebook tak teruja sgt, kalau kad baru ada sentimen terharu dan mengharukan.

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

guna cara lama, pakai kad...memang ada fill

Wassalam

syaz@rozelt said...

btol2..n u r one of my teacher in blogger world..thanks..hihi

muhamadsufian89 said...

nak anak murid camni jugak la bagi poem kat cikgu. hehe

Rtp Farra Arisha said...

boleh2 je nak wish via laman sosial apa pun, as long as kita ikhlas :)kan..kan.. poems tu pun best :)

cacing said...

ingat lagi dulu time ahri guru mesti hadiah tiap2 tahun sebuku sabun badan.. heeee

ZWAN SABRI said...

tingat time skolah rendah dulu.. rajen gila bwat kad hari guru.. HEHE

MySuaraBlog: Kumbang Bukan Seekor, Bunga Bukan Sekuntum

Miecyber said...

Cool...

Microsoft beli Skype

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...