Nak Souvenier best?

Beza Hukum Gantung sahaja dan Hukum Gantung sampai Mati.

~Keliru dengan persoalan seperti tajuk di atas.. Ada yang boleh tolong definisikan?..


KUALA LUMPUR – Seorang penganggur hari ini didakwa di Mahkamah Majistret Ampang di sini terhadap pertuduhan membunuh seorang kanak-kanak lelaki berusia satu tahun tujuh bulan dengan meninggalkannya dalam sebuah kereta.
Hooi War Char, 35, mengangguk tanda faham apabila pertuduhan dibacakan terhadapnya di hadapan Majistret Aida Mastura Mohamed Aman.
Bagaimanapun tiada sebarang pengakuan direkodkan.
Dia didakwa membunuh Low Hong Jun, yang merupakan anak kepada teman wanitanya, dalam sebuah kereta di hadapan rumah bernombor 4, Jalan 11 Taman Sri Watan, Ampang, antara 2 pagi dan 12.30 tengah hari 21 April lepas.
War Char, yang tidak diwakili peguam, didakwa mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman gantung sampai mati, jika sabit kesalahan. – Bernama

6 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

saya pun tak faham.. mungkin hukum gantung kalau tak mati di lepaskan kot... kekekeke
JOM KENALI SPESIS BARU GAY PENGKID

tomot said...

meh nak habaq...hukum gantung ni kalau dh kena gntung tp x mati, boleh dilepaskan..contohnye mcm mona fendi yg ada ilmu hitam...boleh je dia x mati kalau dh digantung kan...kalau gntung smpai mati..slagi org 2 x mati dia kna gntung lg smpai btul2 xde nyawa..ade fhm??mcm klakar tp mmg law mcm ni...lg 1..hukum mati mandatori..bermaksud xde pengampunan langsung..msti kna gantung gak...kalau x mandatori masih boleh dibicara slagi tarikh gantung x sampai..sekian

iLa VaNiLLa said...

terima kasih tomot atas pengetahuan itu.. bermakne.. ila pown baru taw.. law niyh mmg belit2 kn?

tomot said...

heheheh..pengetahuan yg x seberapa...ni pun tanye org..kalau org 2 tipu maka tipu la sy..kikiki..tp mmg pnah kje ngan lawyer..xde lak kaitan ngan hukum gntung ni..settlekan kes saman jer..huahuahua

najihah sahami said...

setuju ngn tomot tu..:)

Anonymous said...

Thanks for finally writing about > "Beza Hukum Gantung sahaja dan Hukum Gantung sampai Mati." < Liked it!

Have a look at my homepage ... http://www.tootra.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...