Nak Souvenier best?

Cuti Umum Tambahan..

Ini berita kat mstar..
KUALA LUMPUR: Kerajaan membuat keputusan untuk mengumumkan cuti umum tambahan menjelang hari raya puasa tahun ini kerana ia dijangka jatuh bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara iaitu pada 31 Ogos.
Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Mohd Sidek Hassan ketika mengumumkan demikian berkata, bagaimanapun, tarikh sebenar cuti umum tambahan itu akan bergantung kepada pengumuman tarikh hari raya yang akan diisytiharkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Melayu sebagaimana lazimnya. Sekiranya hari raya pertama jatuh pada Selasa 30 Ogos yang juga bermakna hari raya kedua akan bersamaan dengan sambutan hari kemerdekaan negara pada Rabu, 31 Ogos, maka hari Khamis, 1 September akan diisytiharkan sebagai hari cuti umum tambahan, kata Sidek dalam satu kenyataan, Selasa.
Bagaimanapun, sekiranya hari raya pertama jatuh pada Rabu, 31 Ogos yang juga bersamaan dengan cuti umum sambutan ulang tahun kemerdekaan negara, maka hari raya kedua akan jatuh pada 1 September dan ini bermakna 2 September akan diumumkan sebagai hari cuti umum tambahan.

6 comments:

Kakzakie said...

Nur.... kakak pun dengar berita pagi tadi. Kakak suka benar dapatlah cuti free lagi. Best.

Ardini Humaira said...

moga2 dapat cuti tambahan :)

baincardin said...

byk betul cuti2 kt msia ni kan. cuti2 malaysia. :)

Dilakochan said...

yess bole lah cuti lama skit kt kampong!! wuhuuu!

noraim said...

tp kelantan ttp cuti jumaat tuh. huhu.

blog-tips-kurus said...

memang CUTI-CUTI M'SIA la kite ni.. (*.*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...