Nak Souvenier best?

Topik HOT: Diskriminasi Size XXL or XXXL.

Belum tidur..
Jangan tidur Lagi.. TV3 punye program ni mengajak kita supaya berjaga.

Oke la straight to the points.. Bila nonton program ni, dengan tetamu tetamu jemputan yang COMEL COMEL itu, terlintas tentang isu diskriminasi terhadap golongan yang bersaiz XXXL. Bukan hanya dalam industri seni saja, malahan di alam realiti kehidupan seharian pun tak terkecuali.

Memang kalau kita yang saiz XXXL ni berada di sesuatu tempat, pastila kita yang paling MENYERLAH sekali. Dah tak boleh nak watpe la kan sebab itu anugerahNYA. Namun, sebagai manusia biasa, tak kurang juga antara kita yang mengamalkan sikap DISKRIMINASI ini. Nak berkawan dengan size XXXL ni mesti terfikir dua tiga kali.. Sepatutnya perkara sebegini sudah tak ada dalam masyarakat.

Kenapa harus jadi begitu.
Kita seharusnya meletakkan diri kita seperti mereka.. Barula kita dapat menghayati andai ada sikap menyisihkan mereka yang 'size does matter" ni.

View Life in Positive ways..

7 comments:

Citarasa Rinduan said...

hehehehe..
nur.
samalah kita jgn tidur lagi

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

sedih...
sgt paham perasaan mereka...

♥suNa husNa♥ said...

toi2...entah pe2 la org cengginikan

Fitri Senin said...

ohhhhhhh......hmmmm kita yang belum sampai saiz cenggitu pun dh terasa

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

hurmmm, b'syukur la dgn ape yg kite ade... tak baek m'burukkn asal usul yg Allah dah jadikan.. kita yg kurus nie pon bkn perfect sgt :(


jom singgah :)
Gempa sedang melanda, jom pakai sit belt.. heheh :P

Hadiah buat Mak, bukan mendera okeh. hehehe

Sofya said...

nak berkawan bukan kira saiz badan tapi hati yg ikhlas... :)

Sofya said...

nak berkawan bukan kira saiz badan tapi hati yg ikhlas... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...