Nak Souvenier best?

Earning Nuffnang RM 0.00?



Jawapannya.. mungkin mcik dah cash out ke?..

eheheh.. Lawak je.. Sori ye mcik.. Gurau saja.. Sebenarnya nak kata arif sangat tu idokle.. tapi.. Nak bagi jawapan versi ALL IN ONE. Ramai juga blogger bogger lain yang suka wat tutorial tentang ni.. Tapi yang ni bukan tutorial oke.. Cuma berkongsi pengalaman..

Mula mula tu kena cek dulu sama ada kita dah letak tempat iklan Nuffnang tu di tempat yang betul la.. Seeloknya letak je kat semua Skycraper, Leaderboard dan Large Rectangle tu.. Bila dah setel, kena isi kan semua survey yang ada.. Jawab je.. Kata orang lagi banyak jawapan lagi bagus sebab pengiklan akan tahu blog kita tu berkisar tentang apa..

Contohnya kalau blog kita tu tentang gadjet/ bolasepak ke.. takkan Nuffnang nak letak iklan susu bayi.. Begitulah sebaliknya sebab Nuffnang akan pilih yang mana yang sesuai dengan sesuatu blog..

Bagi yang baru baru, iklan memang akan ada.. Cuma bukan setiap masa la.. Kalau masa iklan tu ada, dan ada pembaca yang berminat dan pembaca tu klik kat iklan tu, dari situlah kita akan dibayar.. Kalau dah cukup RM51.00 baru la kita boleh 'tunaikan' / cash out pendapatan tu.. Sebenarnya RM50.. Tapi Nuffnang bagi syarat RM1 ditolak sebagai yuran pemprosesan..

Kalau masih belum jelas.. Mcik leh tanya lagi, atau godek godek Nuffnang tu ye.. Good Luck.. Sekadar berkongsi..


11 comments:

Rozuan Ismail said...

baiknya all in one..selalu tolong blgger baru..wan bulan ni je dah dua kali cash out..huhu

NARDtheNERD said...

i tak pernah cash out lagi..
kehkehkeh.
:)

Miss Ran said...

stil kosong
tak berubah
tkde org nk tekan
wakaka

s.y.a.r.q said...

sikit lagi nak cash out... he he he...tp nk biar byk2 baru cash out bari syok kan? tp nk tgu byk beruban lah :))

Cik Reena Tan said...

nice2~ banyak ilmu dikongsikan.. nnt reena pon nak buat la i tab utk nuffnang je.. skurang2nya ilmu tu dikongsi untuk blogger lain juga.. ^^

Mama Zharfan said...

tips utk yg baru nak join nuff ni ;)
me tunggu cek ujung bln ni or awal bln dpn lah plak ;)

AMMAR YASIR said...

Nak tanya sikit boleh? Nuffnang byar berapa sen atas 1 klik?

NOOR FATIN said...

sy dah rm52. huhu tggu hujung bulan nak cashout :)

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

lupa lak nak check..
hehehehe...

sumimie said...

xpernah berganjak dari RM0.25 sejak setahun lalu
huhuu tak mengharap pon
kalau ada, adalah rezeki.

Peri PiA said...

toche toche..info yg baik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...