Nak Souvenier best?

Khas buat Student Student U

Rasa down dalam belajar? Kenapa takde mood nak belajar?.. Dah dapat masuk U?.. Syukurla.. Teruskan belajar..

Masa blogwalking pagi ni terjumpa entry yang sangat menarik.. Kisah benar seorang mahasiswi universiti IPTA.. Jemput baca.. sebab rasa cerita ni sangat menarik dan menyentuh hati..

Macam mana berbekalkan RM50 sebulan....aku boleh belajar dekat 'U'


ALL IN ONE

Zaman sekarang ni agak agakla kan, berapa RM yang perlu dibelnajakan sebulan.. Kalau kita berkemampuan tu panjatkan rasa Syukur sebab lagi ramai yang kurang mampu dari kita.. Lagi ramai yang lagi susah dari kita.. Kadang kadang bila kita kat 'atas' sudi sudi la jenguk ke bawah..

10 comments:

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ said...

ya... sgt2 bsyukur.. tp smetimes bila kesempitan kita lupa yg kita ne tlalu boros untuk bbelanja..last2 duit pt ntah ke mna.. =((

Siti Safiyyah said...

err..akak saya dulu pun sebulan rm300 belum tentu cukup lagi kan? hmm..

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

owh,, ni blog kak ina nazir,, betul,, serius,, sy pun sebak bace cerita dia,,, alhmdulillah dye dekan tiap2 sem,, =)

Mat Ganu said...

aku pun spend rm500 sebulan...hehehe. termasuk sewa umah, bil2 sume n sume2 lah...

Lina said...

emmm klu ada minat dan kesungguhan...pasti boleh berjaya...tak kiralah apa jua rintangan

eszol said...

bg gua seribu pon gua rasa x cukup

bukan boros,cuma tertekan

Cik SHiNJU said...

RM50 jer? WOW!
Itu betul2 nekad dan ade kesungguhan utk belajar..Patut dicontohi..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

ingat ade org lagi susah...

ardinihumaira said...

dni pernah RM20 untuk sebulan. sebab leh makan di dining hehe.

Ina said...

t.kasih coz sudi buat entry ni..terharu...uhuk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...