Nak Souvenier best?

Wanita, tak perlu kerja?.. Setuju..

~Sudah tentu la tidak kan?.. Bak kata penulis ni di artike: INI.

Zaman sekarang, lelaki dan wanita sama-sama mengejar kerjaya. Tawaran kerja datang pada mereka yang cemerlang, tak kira jantina lagi. Kadang-kadang, jawatan tertinggi dalam suatu organisasi dipegang wanita besi. Hebat. Wanita berkerjaya hebat dipandang hebat pada hari ini. Dulu, tempat wanita cuma di ceruk dapur kononnya. Sekarang, zaman dah berubah. Perempuan pula yang jadi bos, perempuan pula yang jadi tunggak organisasi.

Menonton cerita hindi yang sarat dengan unsur kekeluargaan dan falsafah cinta, salah seorang watak wanita mengungkapkan "Karier terbaik seorang wanita adalah menjayakan kehidupan rumahtangganya". Ini kerana, satu watak wanita yang lain begitu komited dengan kerja hingga tidak mahu mendirikan rumahtangga. Menolak komitmen sebagai seorang isteri kerana terlalu taksub mengejar karier.

  • Cuba senaraikan berapa ramai wanita yang menjadi bos..
  • Kat tempat kerja kawan-kawan, bos tu wanita ke lelaki?..
  • Senang tak kerja dengan bos wanita ni?..

ALL IN ONE

KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

13 comments:

Dda Ly said...

err kalu tak kerja..nanti nak makan apa yaaa..huhuhu

meh ke rumah..
~monday blues~
keep in touch ye..♥♥♥

NaNaSaHiR DaTaNg KoMeN.. said...

kerjala...kalu duk umah bosan gak..lagi2 kalu lum ada anak..keja ofis hour je...ptg da ada masa untuk kemas umah n sebagainye... kita kan leh rancang masa...

MY SouL My HeArt said...

kerja untuk diri sendiri.. tak boleh nak bergantung pada keluarga atau suami.. mana tau malang menimpa.. sekurang-kurangnya kita kerja boleh back up semua tu

KizZ said...

Wat biZnes internet...dapat dua2 kelebihan...hihi...

Anisa Hang Tuah said...

nak kerja :|

Nora Shahaira said...

akak nora tak sokong bekerja atau tidak..masing2 punya hak kan..just nak berkongsi, rezeki masing2..

kakak kepada akak ..tak penah bekerja, dia bukan jenis minta duit suami. Suami pulak selalu kekeringan duit.

Tapi, bijaknya nya dia, barangan kemas dah tahap perlu bayar zakat, duit asb berpuluh ribu, di tangan..sesak2 ada lah dalam 2,3 ribu, dia beli motor tak sampai sebulan habis clear..anak ada 4, rumah pun nak bayar rm8 ratus sebulan. nak bayar kereta lagi kan..ni suami nya nak keluar saga baru..percaya atau tidak, duit kakak akak yang kena keluar, (tapi dia kata pinjam duit orang)..walhal suaminya bukan lah pekerja yang gaji 3,4 ribu sebulan..

tu la..rezeki di tangan Allah, kalau kuat bekerja sekalipun, belanja nya mengikut nafsu kerana dah penat kerja sebulan pun tak guna kan..yang tak bekerja pun masih ada ruang untuk anda mendapatkan pendapatan, jangan jadikan wang menguasai anda tapi anda boleh mengawal pengaliran wang itu.

Hanieqha said...

susah nak harap orang. baek buat sendiri je..

x de la nk dgr ungkit mengungkit di masa hadapan.

heheehe



CARA2 MELAJUKAN BROADBAND ANDA YANG DAH HABIS LIMIT ATAUPON YANG LEMBAP"
Contest/Giveaway: Apa hadiah korang nak?"

dwaty said...

terpulang pada individu tu sendiri kot...

Just Call Me Bitt said...

selagi isteri tak lupa tanggungjawap, selagi tahu fungsi tugasan dan selagi emosi tak mengganggu wanita yg bekerja tu, ok kot boleh dia berkarier tapi emosi??? semua wanita boleh larik dari itu??? hehe

.::cintabungablogspot::. said...

SETUJU! memang tu akhirnya kan.. heheh... abes, kang bile bini keje sungguh² laki pikir kita abaikan diowang lak.. mane satu nak buat pon tak xtaw.. haissh, susahnyer hidup -__-)


pasal entry cintabungablogspot :
btol kan..kann... buat something tak pikir effect, camtu jugak la bile kita nak bercakap. Pikir sebelum nak kate pape, jgn men cakap lepas je. sama jugak lau kite blogging nie, nak post pape tu kene make sure entry tu sesuai tak utk share kat semua. takut mkn diri sendiri je..

ArMie said...

saya sebenarnya mmg suuuukaaaaaa sgt dok umah jadik hsewife. tp, hubby kata, klau keja, gunalah duit tu utk beli brg yg saya suka... habis tu camana?

Peri PiA said...

zmn sekarang ok kot

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

skang kerja ngan boss pompuan...
merangkap mama sendiri...
:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...