Nak Souvenier best?

Tip Fast Food / Makanan Pantas.

Apakah tips untuk menyediakan makanan pantas?..
Fast food ke..

Ingatan dari artikel baca kat yahoo page:
  • Sediakan snack/ potongan buah-buahan kecil dalam bekas dan simpan dalam fridge
  • Boleh juga sediakan readymade salad..(ala-ala omputeh le sbb site omputeh)
  • Letakkan kekacang/ biskut siap-siap dalam bekas yang senang dicapai.

jadi.. tatkala kelaparan- boleh terus mam..

Masa baca kat blog Cik P pulak(khas bagi wanita bekerja-lelaki pun oke gak.. pompuan bujang pun leh amalkan)
  • Sediakan pes /perencah sendiri.
  • Setiap hujung minggu dia akan shopping bahan mentah untuk seminggu.
  • Pes yang disediakan tu dah siap-siap masuk bekas dan simpan dalam fridge.(label terus)
  • Bila balik kerja, just campak2 dalam periuk/kuali.
(biasanya dia peruntukkan 4 jam seminggu untuk sediakan semua pes tu..)

Menarik kan?. memang menjimatkan masa.. bagi siapa yang tengah cari jalan nak makan kat rumah , tapi tak cukup masa.. Mungkin boleh cuba cara tersebut..

Yang penting: DISIPLIN ye tak?




4 comments:

|| NaFiRaa || said...

ye peting lagi satu.. kena rajin..kikikiki

Islander said...

Makanan Pantas Jangan tak sedap...

Nak isi kelaparan cepat lupakan rasa..

Gen Fujita said...

Ooo biasa gak ni, kalau bahan macam cili kering tu dah siap blend sekali banyak simpan dalam fridge, nak guna boleh terus pakai je, tak yah susah-susah.

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

kena rajin juga kannn

Wassalam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...