Nak Souvenier best?

Dilema Universiti Study Week, Belajar di Uni atau belajar di Rumah?

Kalau kawan-kawan, mana satu yang menjadi pilihan?.. katakan diberi seminggu dua sebagai break sebelum menghadapi peperiksaan, Apa yang akan kawan-kawan lakukan? Maksudnya disini:
  • Adakah pulang ke rumah dan belajar dirumah untuk menghadapai peperiksaan , atau
  • Tinggal di UNIVERSITI/ Kolej dan pulun habis-habisan belajar?

Mana satu menjadi pilihan anda?

Kalau tanya kat diri sendiri, rasanya lebih elok tinggal sahaja di Asrama dan belajar kerana kurang gangguan itu. Kalau balik kampung/ balik rumah alamatnya buku yang dibawa balik tu akan kekal dalam beg kat situ juga. Lagi beberapa jam nak balik kolej balik, baru terkocoh nak buka buku. Tu belum sambung baca depan Dewan Peperiksaan lagi kan?..

Situasi kat atas tu biasanya bagi yang suka study Last Minute kan. Kalau yang memang konsisten tu, tak payah risau.. (Mudah ke nak jadi konsisten begitu.. Aduhai.. banyak godaan..)

3 comments:

Winnie Bunny said...

saya lebih selesa belajar di hostel sebab bila dah balik rumah sibuk jew berbual dgn mak sampai lupa nak study hehehe..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

study kat uni lebih baek...
leh tanye lect o kengkawan kalau ade masalah kan...

amirah said...

akak suka kat hostel le, kalo kat rumah mcm2 benda lain nak buat..termasukla asik makan je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...