Nak Souvenier best?

Malware Menyerang?!!

Tadi dikhabarkan oleh cinta bunga bahawasanya ada malware menyerang blog ALL IN ONE ni. Terusle mengikuti langkah-langkah yang dicadangkan. Dah cek kesihatan blog ALL IN ONE ni.. CLEAN aja katanya.. Cuba tengok SINI.

Lepas tu pula, sis Lydia Miza inform kat Facebook pula yang blog ALL IN ONE ada malware menyerang juga. Katanya dia buka melalui Google chrome. Panik la jugak rasa ni.. Cek TADI dah SAFE.. Habis tu macam mana ye?..

Jadi, cara nak selamatkan blog ni.. Setelah baca kat blog ELLEN.. Langkah pertama adalah clearkan chatbox.. Lepas tu remove semua bloglist tu.. Maaf ye kawan-kawan. (Nanti dah clear boleha masukkan balik).. Sebab tak tahu punca dari mana Malware tu. Ada sesiapa yang boleh tolong?

Yang menghairankan.. Tuan blog ALL IN ONE ni tak terserempak la pulak virus Malware tu.. Jadi, tidak pasti macamana boleh ada Malware..


Bila baca kat Mak Lagenda pula, disarankan kita guna Google Chrome sebab boleh detect blog tu ada Malware menyerang atau tak. Sebabnya, kalau ada terus akan ada keluar warning.. dan, buang semua link yang ada Malware.. (disebabkan tak tahu.. jadi habis semua list kat blog ALL IN ONE ni dibuang dulu).. akan diupdate kendian.. Nak kena cek link satu-satu..

Mak Lagenda pun dapat tips dari CikguDahlia.. dan banyak juga link maklumat tentang Malware ni.. Puncanya?.. Tak tahu le dari mana.. Isk.. macamana nak tahu tu.. Ada idea tak?.. (Kawad cam tu amende lak.. fenin-fenin

Memetik kata DJ- Malware tu perisian yang boleh rosakkan sistem komputer kita dan berjangkit melalui open connection.. Tak Faham?.. Sila tanya DJ sendiri.

LAGI SEKALI NAK TANYA.. ADA SESIAPA BOLEH TOLONG ATAU BAGITAU LINK MANA YANG ADA MALWARE YE..

18 comments:

whitecappuccino said...

akak masuk sini ok jer tapi banyk juga blog yg akak terjah ada malware,eg shafiq rosli, my name is noa, dan beberapa lagi tp tak ingat la.

Puanbee said...

blog bee pun ada malware tu , dapat tahu kumanx.blogspot.com yg ada malware tapi tk boleh nk delete sebab nk delete kena cari url dia..asal nk cr je naik warning ...sebab guna google chrome..allahai...

nur said...

WC and PN Bee..
pastu camne nak wat ye?

Cikgu CTE said...

tadi caya cuba nak masuk blog nie tapi ada benda tu pulak..so tak jadi masuk..

sekarang tak ada kot..sbb sye dah boleh jengguk sini..

tapi saya dah terdelet blog ni dlm bloglist saya...

nanti saya masukkan semula...

puanbee said...

sebenarnya kalau dah cek di webmaster blog kita free malware maknanya blog kita tak de malware, puncanya bloglist jer..kalau dah buang blog list tu kira ok dah ker...

sebab blog bee tu mula2 page ada malware , then bee buang bloglist , dah ok page depan tapi ada pulak malware di dashboard sebab link yg ada malware tu bee tk remove lagi nk remove tp tk boleh pulak,,

nur bukan blog puanbee tau blog bee satu lagu http;//honeyvsbee.blogspot.com

rarapuing said...

haaaaa baru bole terjah dari petang tadi nak masuk sini xboleh !!! aiyakkk:(

rara folow sini jugak kalau rajin meh singah n folow blog rara

puingcinta.blogspot.com

Farah Hanim said...

skang dh tade warning malware kat sini yeayy :)

DaHLia said...

sowi, sis busy kenduri kawen sedara..keciwa si dia dah berkahwin..ahaks..

blog nur ni oke dah :D

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dulu blog nieh memang ade...
skang mcm ok dah...

Atsuko Ichirou said...

gune google chrome nie...
takde kua malware warning pon...
dah sihat kot...=)

Suliana said...

ok..clear dah malware.. dah beberapa hari sy nak masuk xdpt, ada malware. sy pakai google chrome..tapi xdpt tgkp plak bloglist mana yg malware tu..

http://suliana-mylittlesunshine.blogspot.com/

Kakzakie said...

Macam mana tak tahu blog kita ada malware? Atau blog yg kita kunjungi ada malware?
Cuba bagi pencerahan sikit....

Kakzakie said...

Ohhh... kakak dah baca info yg nur bagi. Sorry...sorry..

Lagenda said...

Mak mmg guna chrome..dtg sini pun guna chrome gak, so nampak clear je ni. Mak x dpt warning merah tu pun.

ardinihumaira said...

warning malware tu sebab ada salah satu blog dala bloglist kita kena serang malware...

.::cintabungablogspot::. said...

da try yang malwarebytes tu ke sis? urm.. mayb u should try yang ms ellen pulak okeh.. good try :)

Nisa' Pasir Gudang said...

kena hati2 byk jg blog yg kite follow ada malware. Sebelum guna chrome mmg perisian kite dh rosak ..cache rosak and so on. sampai kite kena format semula laptop. tp kali ni dh guna chrome...blog ni save je.

Peri PiA said...

fuhhh,lega

xper pia fhm,pelan2 ye

kita kena jaga blog masing2 supaya xeffect kwn2 blogger lain punya blog

pia ingt alamat blog F(x ingat) punya blog nur kena malware

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...