Nak Souvenier best?

Tip Tambah Follower: Follow You Follow Me Back!

Agak-agaknya la kan, ada tak orang nak baca tip ni.. dah berlambak kat internet tentang tip nak tambah followers ni kan.. Dan bukan satu lagi rahsia.

Secara amnya, apa rahsia untuk tambah followers ni?

  • Follow You Follow Me Back!

Ini adalah cara yang paling glamer dan paling pantas untk tambah followers. Kalau blogwalking kat blog-blog, sudah pasti akan ada ayat yang kat atas tu. Betul tak? Baiklah.. ada sesiapa yang tak pernah jumpa ayat-ayat macam tu tak?.. Maknanya belum jauh lagi la blogwalking tu kan.

Apakah perasaan kita sebagai tuan blog bila nampak ayat-ayat macam tu kat kotak jerit?
  1. Adakah kita akan menjenguk blog itu dan mem'follow' blog tersebut?
  2. Adakah kita jenguk je blog itu, tapi tak follow pun?
  3. Adakah kita tulis dah follow tapi tak follow pun?
  4. Adakah kita langsung tak jengah/ ignore je orang tu? Atau..
  5. Adakah kita marah, pastu terus buat entry berkaitan...?

~Kawan-kawan pilih yang mana?..

18 comments:

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

erm tula, da mcm trend kan? u follow me i follow u.. u taknak follow me i pukol u! heheh :p ape daaa...

Miza Yusof said...

miza kalau suka miza follow. sapa-sapa nak follow blog miza tiada paksaan. kadang-kadang yang follow tak semua kembali kat kita. betul tak. kadang-kadang jugak miza suka jadi silent reader. hehehe :)

bukan tkmau komen tapi tktau apa yang nak dikomenkan.

c-tea said...

em..ct selalu pilih no.4....

kecuali kalau beliau mengomen entry ct dan menyuruh ct follow beliau..ct akan jenguk..kalau menarik ct akn follow..

kak aton said...

salam..akk suka jenguk dan baca..klu sesuai dgn citarasa akk follow, tapi tak pernah paksa mereka follow me back..suka suki je..

Ummiross said...

ummi suka kalau orang tu follow dan dia mention kt chatbox, kadang kita tak perasan, bagi ummi kalau orang sudi follow apa salah kita follow balik..

sha said...

ikut moood jugak. Klau ok, follow je. Klau tak, jgn harap la.. Haha~

Puan Kutu said...

pada sy, sy followjer sapeyg followsy..tp cam tak sedap soh kite follow blik, mmg nk follow tp terus terang ckp tak payah la suruh2, biar kite follow dgn rela, pendapat sy jer..

missrivebell mumun said...

salam..
mumun kdg kalau nk follow mumun tgk mana yg agak2 entri yang best dan unik yg sesuai la nk baca.. =)
mcm blog all in one nie mcm2 ada.. haha

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nmbr cantik jap lg..2222..leh wat kenangan .sis akan follow je siapa2 yg sis lum follow.muka sis kan bersepah2.huhu

Adzriel AB said...

follow je laa... ambik hati. try cari kot2 ada entry yg best. kalau tak berkenan di hati, tak datang dah le.

kay_are said...

x kesah pun.. bese nye follow je.. sebab rase dulu2 pun macam tu gak kan..

Oreo said...

no 4 tapi kadang-kadang jenguk jugak blog dia

Pftt,ayat tu series annoying

Izamir Ridzwan said...

semua tu pernah IR buat.. heheh

ardinihumaira said...

kalo datang sekadar follow u follow me back biasanya jarang dia datang balik blog kita. sekadar nak tambah follower aje :) kalo dni.. suka tengok ayat tade follow me back.. ;p

Naddia said...

1st week wat blog sy wat gune ayat nie laa..haha

pahtu rase cam bengong sbb takde org folo sy blogging je mcm bese..hehe

ok la..skrg da ade cket follower :)

manueng said...

slalunye follow balik je...kalo dia punye entry boleh/sesuai dibaca n dikomen, maka akan trus singgah n bace la entry dia...kalo x, mmm....

azzey said...

sELALUNYA SAYA FOLLOW JE. YELAH UTK SALING MENYOKONG KAN..:)

putra suki said...

bagi sy bagus juga klau kta follow je, asalkn org itu senang dan selesa dgn kita, sbb berbloging kan kena berbaik dgn smua org.. dan jgn jd org yg sombong. huhu. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...