Nak Souvenier best?

Akhirnya.. Inilah DONUTnya..


Inilah rupanya sebijik donut yang berjaya dihasilkan setelah DONUT PERCUBAAN PERTAMA tak menjadi. Kesedihan terubat jua walaupun tak perfect.. Boleh la dimakannya. Lembut juga di dalam. Ada la seketul dua yang hanget oke.. Mungkin tidak pandai bermain api.. Tapi, masih banyak yang boleh diperbetulkan.

Memang senang jugakla nak membikin donut ni.. kawan-kawan tahu tak APA ITU DONUT?.. Dan jutaan terima kasih kepada MEREKA yang memberi semangat berikutan donut yang tak menjadi tu.. Hadiahnya.. silala ambil donut yang tersebut. masih togel kerana baru siap digoreng..(Punyela lama kawan-kawan tu tunggu nak makan donut).

Dan berikut senarai resepi donut yang MENJADI!!!

Lepas ni agaknya nak buat apa ye?.. ROTI NAIK dari akak nora shahaira atau ROTI CANAI?

16 comments:

Imran@Copenhagen said...

ada rupa donat jadi la..

Citarasa Rinduan said...

nur--
chaiyok2........
tak apa mula2 biasalah...
cuma time goreng jangan api besar.perlahan hingga api kecil..
sure warnanya kekuningan

puanbee said...

jadilah tu kalu buat selalu nanti cantik lah .. :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mula2 mmg x jd.tp tgk adis shida..sejak dia ambik resipe sis , tiap mgu dia adun donut buat stok sekeluarga.dia dah mahir membuat donut.kena selalu buat br jd kot?

saya YANA said...

ok la tu.. pertama kali kan... dari Yana yang tak reti lagi ni.. hehe... nk kene belajar buat jugak ni..

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said...

tak cukup "gembur" lagi donut tu, heheh.. good try sis ;)


Gempa bumi bakal melanda di Malaysia jugak? Nauzubillah...
KIAMAT SEMAKIN DEKAT DENGAN KITA

Cikgu CTE said...

bukan nur sahaja tak pandai...saya nie...dah berbelas tahun cuba buat donat...masih tak pandai2 lagi....

toyolkiut said...

wah..
asyik terliur je..
knpa ramai sangat orang yg bercakap pasal donut hari ni??
sedapnya..

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

ada ke lagi donat tu
dah lewat sampai ni

Wassalam

SoLy SoLicious said...

jadila 2 donut..
nak jugak !!heee

Nora Shahaira said...

biasalah pertama kali..akak nora buat roti pun berkali2 baru ngam..donut tu kira dah best la pasal lembut..masa goreng tu kena jaga api..tak leh kuat sangat..jgn tinggalkan macam goreng cucur ..huhu..tu teknik akak nora la..

SiS NaD said...

SiS TaK SuKeR SaNGat NGan DoNuT... TaPi DoNuT KaMoo waTKan SiS TeRLiuR...

http://nadiah-muhammad.blogspot.com/2011/03/oh-cerita-asmara-2-buatkan-saya-terliur.html

Sharinginfoz said...

Kalau makan donut yang lembut2 sedap pagi2 ni

amirah said...

takpe nur ..lelama expert la tu..boleh jd donut big apple atau Jco nnt..hehe

ardinihumaira said...

teiba teringat nak makan donut. jum pegi big apple :)

azzey said...

Saya last buat donut masa sekolah menengah dulu nur. dh berbelas tahun dah..klu buat ntah lagi terus x menjadi.....hu3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...