Nak Souvenier best?

ADENOVIRUS.

~Glamer pula penyakit ni semenjak akhir-akhir ini.. Yang ni serang manusia yer.. Yang Malware tu serang komputer je ok.. jgn confuse lak..

KUALA LUMPUR - Ahli keluarga dilarang daripada melawat pelatih Pusat Latihan Polis (Pulapol) yang kini dirawat di hospital akibat jangkitan virus Adenovirus.

Komandan Pulapol, Senior Asisten Komisioner Zulkifli Mohamed berkata, pihaknya menerima arahan daripada Kementerian Kesihatan supaya memaklumkan ahli keluarga pelatih berhubung larangan tersebut.

"Mereka tidak dibenarkan melawat pelatih yang ditempatkan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan Hospital Sungai Buloh (HSB) ketika ini bagi mengelak penularan penyakit di kalangan anggota keluarga," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

"Bagaimanapun, setiap pelatih tetap diberi kebenaran untuk menghubungi anggota keluarga terdekat bagi memaklumkan mengenai tahap kesihatan mereka," katanya pada sidang akhbar di sini semalam.

Sedikit yang dibaca dari sumber: (type aja perkataan ni.. banyak website yang keluar..)

Adenovirus: boleh menyebabkan
jangkitan salur pernafasan:
seperti selsema dan jangkitan paru-paru.

Cara jangkitan:
terutama apabila terdedah kepada mereka yang dijangkiti.. (mungkin sebab tu la pesakit dilarang berjumpa pelawat tu ye..)

-Jaga kesihatan...
banyak betul ye ujian.. dengan tsunami lagi, dengan adenovirus lagi.. gempa bumi lagi..



3 comments:

niesz said...

mcm2 penyakit sekarng ni, kena lah ati2 selalu..huhu..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

hati2 semua...

Peri PiA said...

semoga kita dilindungi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...