Nak Souvenier best?

Saya Mahu Lebih Tips Dari YatieyChomeyl.

Macam mana nak menerapkan amalan kebersihan dalam diri. Mungkin diri sendiri tiada masalah kerana sudah bijak berfikir. Tapi bagaimana pula dengan anak- anak yang masih kecil?.. Yang masih di tadika atau pre-school. Adakah kawan-kawan mempunyai tips untuk menerapkan budaya kebersihan pada anak-anak?

Pendapat peribadi semestinya adalah melalui contoh teladan. Kanak- kanak akan meniru atau copycat contoh terdekat mereka iaitu ibu bapa. Di rumah, sudah pasti ibu bapa yang menjadi idola anak-anak. Apa yang dilakukan oleh si kecil adalah melalui pemerhatiannya terhadap apa yang ada disekeliling. Jika contonh yang baik ditunjukkan, maka baiklah jadinya.

Jika berada bersama kawan-kawan pula, begitulah juga. Pulang ke rumah, sudah tentu sedikit sebanyak pengaruh rakan itu akan tercalit. Bagi isu kebersihan ini, tadi semasa menonton Wanita Hari Ini, tetamu jemputan –seorang ibu kepada 4 anak memberitahu yang dia menerapkan tabiat kebersihan sejak dari rumah. Sentiasa mengingatkan anak-anak untuk membasuh tangan dengan sabun selepas makan mahupun selepas bermain. Begitu juga, beliau turut membekalkan sabun untuk anaknya jika ke sekolah. Perkara ni memang patut dicontohi.

Selain tu, tips berkaitan mendidik kanak-kanak yang diterapkan di nursery di Jepun boleh dibaca di: http://yatiechomeyl.blogspot.com/

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack


<a href=http://denaihati.com/apple-ipad-2-malaysia-untuk-teman-setia/>KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!</a>

<a href="http://heartbeat.my?rid=5438" target="_blank">Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!</a>

2 comments:

yatie chomeyl said...

woooh, opocot terkejut tengok nama ku muncul di situ..hehe

baikk, lepas ni lebih banyak tips akan muncul *tiba2 terlebih hyper-bersemangat* kui3x

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

tips2..
basuh tangan ayuhhh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...