Nak Souvenier best?

Tak Pergi Tuisyen lah!!

Sudah menjadi satu trend hari ini, ibu bapa tidak hanya menghantar anak-anak menuntut ilmu di sekolah bahkan, melengkap dada anak-anak dengan ilmu tambahan di kelas tuisyen.

Bagaimanapun, bebanan kewangan dan keterbatasan waktu menyebabkan ada dalam kalangan ibu bapa tidak berkesempatan menghantar anak-anak mereka mengikuti kelas-kelas tuisyen yang ditawarkan di luar sekolah. -

Pembelajaran secara video ini dijangka mampu menarik minat pelajar untuk mendalami apa yang dipelajari dengan lebih mendalam kerana mereka mempunyai kebebasan membuat ulang kaji beberapa kali hingga benar-benar faham mengenai subjek dipelajari,” katanya ketika ditemui Kosmo!.

“Selain daripada pembelajaran secara video, pelajar juga boleh menjawab soalan kuiz, latihan, mendapatkan contoh soalan peperiksaan malah, dapat mencuba permainan di akhir topik dan banyak lagi.-kosmo

~Tuisyen sekarang ini sudah menjadi kewajipan, bukan lagi pilihan kan?.. Kalau seseorang tu tak menghadiri kelas tuisyen, seperti satu kekurangan pula. Seperti pakej pembelajaran yang tak lengkap.

Ada tak antara kawan-kawan yang tak pernah hadiri tuisyen?.

6 comments:

Jannah Miho said...

adik aku tak tusyen..huhu..tapi die wat skor A kat rumah..taktau la berkesan ke tak..

g0m0k9enDek said...

sumpah gp x pernah g tuisyen.. tuisyen free kat sekolah pon mak x bagi pegi! mak suh blaja sendiri... tatkala melihat kawan2 ke pusat tuisyen, hati ini meronta2 mau ikut sama... tapi sekarang, GP bangga utk cakap, AKU X PERNAH G TUISYEN, TAPI AK DPT MASUK U, dan kini bergelar cekgu! ^_^ yeeeaaahhh!

pergi atau tidak bukan persoalannya... mau belajar atau tidak??? itu persoalannya!

ehhh.. terlebih sudah.. sorryy kak nur!

ArMie said...

alaa.. dolu2 masuk science stream, ngeri ngan add maths, bio, fizik, kimia pun x penah gi tuisyen.

kay_are said...

tu r pasal.. memang penting tusyen sekarang ni.. takat blaja kat kelas je x cukup

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

adik bongsu dari darjah satu dah g tution...
:)

Adzriel AB said...

tahun ni antar tusyen anjuran sekolah je & buat score A kat rumah. sebelum ni ada hantar tusyen private... mahal tapi tak de kemajuan. anak tak sesuai kat situ agaknya. apa pun parents tetap kena follow-up.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...