Nak Souvenier best?

Flash Card Berguna Ke?..

~Suka baca yang ni.. Nak baca lebih lanjut?.. DISINI..

"Einstein Never Used Flash Cards

Masa pregnant, I bumped into buku Einstein never used flash cards. Boleh di dapati di Kinokuniya KLCC. Buku ni memang best la. Sebab dia remind kita, no harm if anak tak boleh membaca at young age, sebab Einstein pun bukan yg top at his class. Tp what Einstein discovered during his adulthood made a big change in science history. Buku tu ajar how to fully utilize alam sekitar untuk ajar anak, instead of suruh anak duduk depan, then kite flash our flash card. Hoho. Menarik sbb dia bg few examples of activites. Takyah kluar satu sen pun :D backyard rumah pun boleh jadi tempat blajar science, and even mase travel in the car kite leh ajar anak kite about shapes and numbers, rather than beli buku pasal shapes and numbers~ Keynya, parents perlu be more creative sbb budak sentiasa ready to learn.

3 comments:

ardinihumaira said...

nanti dni nak beli jugak :D

Mama Zharfan said...

kalau nur share ur own experience, entry akan jd lebih menarik utk dibaca :)
just my 2 cents

me click HB

mamaqari said...

tp x salahpn klu pki flash card kn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...