Nak Souvenier best?

Ini Macam Kes Pun Ada ke?. Termengandung?

~Macam2 kes sekarang ni.. Sanggup menyamar bagai untuk seludup/ curi susu.. Pastu diorang watpe dengan susu tu?.. Jual balik ye?..

Kalau kita 'terbeli' barangan curi tanpa mengetahuinya ia adalah barangan curi cemane ye?..

KUANTAN - Macam-macam taktik untuk melakukan jenayah. Terbaru polis negeri ini mengesan wujud satu kumpulan penjenayah yang menyasarkan pelbagai produk susu bayi di pasar raya.

Kumpulan penjenayah geng wanita mengandung dikesan aktif mencuri produk susu bayi di pasar raya di sekitar daerah ini sejak sebulan lalu.

Anggota kumpulan itu terdiri daripada lima lelaki dan pasangannya membabitkan lima wanita yang menyamar sebagai perempuan mengandung.

Kumpulan suspek itu bergerak secara berkumpulan ketika melakukan jenayah itu.

Modus operandi kumpulan itu adalah memasuki pasar raya yang sentiasa sibuk dengan pelanggan.

Suspek lelaki dengan suspek wanita yang kononnya hamil berpura-pura memilih barang sebelum mereka mengambil produk susu pelbagai jenama dan menyembunyikan dalam baju.

Dalam kejadian terbaru di sebuah pasar raya di Jalan Gambang dekat sini kelmarin, kumpulan tersebut melarikan 308 tin susu bernilai RM6,000 dalam tempoh setengah jam

7 comments:

Mama Kembar 3 said...

rasanya dah lama gak kes camni jadi kat kl nih. sebab dah a few months dah dkt carrefour ada kawalan ketat kat bahagian jual susu budak budak, siap ada pak guard dok kat situ. and bila ambik susu kena terus bayar immediately kat situ gak, tak leh bawak bayar kat kaunter depan cam dulu.

NuReLLe said...

lepas dah curik tu dorg buat pe ek??bagi ank minum??jadi darah daging..??adoiii....:O


Edisi Hari Wanita : Manjakan kereta(

Abuya Hayat said...

Pelik... pelikkk....
Tpi yang nier pown pelik gak....
Kisah Pengapit Terlampau

Eza said...

Mama kembar 3: really? hisy xtau la plak.. @_@

anyway skrg ni dh byk kes mcmni...pernah tgk video yg 1 fmly mencuri kat kdai sukan..memalukan kaum wanita dok kangkang2 masukkan brg curi

Latest entry:Basuh kucing dalam washing machine!

Sharinginfoz said...

memang teruk betul cara diaorang ni

Peri PiA said...

pia ade bace news ni tadi...mcm2 hal

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

pelik n teruk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...