Nak Souvenier best?

Saya Mahu Halang Sabotaj Dari Blog Sang Suami.

Terkejut bila membaca artikel bertajuk sabotaj ni dari blog Sang Suami. Memang menggegarkan. Penuh kontroversi. Ya, kontroversi adalah salah satu cara untuk menarik pembaca. Kalau tajuk-tajuk berita yang formal dan hambar, pastinya tidak akan laku sesuatu produk itu untuk menjadi ibarat 'Pisang Goreng Panas!'.

Sang Suami mempunyai tujuan untuk sabotaj semua peserta MSK : contest iPad itu. Tak percaya?.. Sila baca entry ini.: http://bapacergas.blogspot.com/2011/03/saya-mahu-sabotaj-contestant-dari-blog.html . Kalau tak percaya lagi.. Sila baca sampai HABIS!..

Jadi, semoga dengan terhasil entry dari ALL IN ONE ni, akan terhalangla pekerjaan sabotaj dari blog Sang Suami dan akhirnya iPad atau iPad 2 akan menjadi milik ALL IN ONE.. Apa kata anda?..


~Jangan marah ye En BapaCergas. Anda Memang cergas!!!

Nak kongsi maksud sabotaj dari Wikipedia.. yang BM punya takde.. Yang ni..

Sabotase adalah tindakan pengrusakan yang dilakukan secara terencana, disengaja dan tersembunyi terhadap equipment, personil dan actifity dari bidang sasaran yang ingin dihancurkan yang berada ditengah-tengah masyarakat, kehancuran harus menimbulkan efek psikologis yang besar.

kata "SABOT" berasal dari perancis yg artinya sepatu kayu, populer pd abad 19 masa industri perancis yang menimbulkan pengangguran dan phk hingga terjadi pengrusakan mesin industri dengan memasukan sepatu kayu ke dalam mesin2 industri yang ada, sejak saat itu Sabotase digunakan seperti pengertuan yang sekarang ini.

Dalam perang, istilah ini digunakan untuk mendeskripsikan aktivitas individu atau grup yang tidak berhubungan dengan militer, tetapi dengan spionase.

Sabotase dapat dilakukan terhadap beberapa struktur penting, seperti infrastruktur, struktur ekonomi, dll.


Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack

KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 comments:

Abuya Hayat said...

Saya sokong!!!...
Saya sokong ayah Iman!!!
hahaha.... XD
Guwau jer....
berganding bahu kita sumer menghalang perbuatan sabotaj dier....

Pa'a Wawa said...

Mama Iman tak terkata apa-apa bila baca...

terkedu sebentar..

ishk...

nur said...

sama - sama buat pakatan ye..AH..
Mama Iman.. jgn terkedu ye.. hiks

Mommy Lyna said...

jom kite tengok sapa yg bapacergas nak sabotaj, hehehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

gulp...
(terkedu)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...