Nak Souvenier best?

Sesi Bersihkan Email!

Email kotor ke sampai perlu dibersihkan?.. Bukan mcam tu, maksudnya di sini adalah emails yang berlambak dalam inbox tu perlu dibuang mana yang tak perlu.. Itu kira emails dari sumber-sumber yang dikenali kesahihannya.
Bagi emails tidak dikenali, biasanya masuk spam. Tapi kadang-kadang sesat masuk inbox juge kan?.. Dan begitulah sebaliknya..

Sekarang ni nak clearkan apa yang patut dikala ada sikit masa terluang.. Kalau tunggu lama-lama nanti makin menggunung. Dan sakitle jemari ni menekan keyboard delete.

Biasanya kawan-kawan pembaca budiman ni 'bersihkan' email pada waktu bila ye? Adakah setiap kali buka email, terus 'kasi bersih'. Atau tunggu ala-ala jadi cam bukit Broga baru nak bersihkan?.Kadang-kadang tu boleh cecah ribu-ribu emails kan.. Ye la.. dari Facebook pun dah beratus-ratus kan?

Atau ada ke setting dari Facebook tu yang boleh tapis siap-siap emails yang masuk ye?.. Ajarkan..

Oh ye.. sesiapa nak add Facebook .. dipersilakan: Nur Allinone: nurhafiz2009@yahoo.com.

4 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

saya delete ajer bila rajin

Wassalam

Biey said...

bila ada rasa nak jd pembersih baru saya bersihkan email yg berhabuk tue.. sental ngan dynamo skali..biar bersih dan suci..

Amira Anorah said...

As salam.....
cuba jar macam mane nak delete email yg sebanyak 30K sekaligus?
saya dah delete seminggu..tak abis2..T_T

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

kalau email notification leh la nak block...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...