Nak Souvenier best?

Anak kecil bermain iPad..

Saya ni seorang ibu yg sudah 1 thn 7 bulan memberi susu ibu sepenuhnya utk bayi tersayang.. dalam mencapai cita2 ke arah 2 thn full bf, saya lihat zara semakin hari semakin nakal. Tentu ada benda yg nak di buatnya.. pendek kata dia perlu ada sesuatu utk menarik perhatiannya, sesuatu yg baik utk perkembangan otak, sesuatu yang boleh meransang minda kecilnya..
Nak tahu apa.. tentu la iPad.. ini la satu2nya benda yg saya inginkan utk puteriku ayra zara. Saya lihat dia sudah terlalu muak nak melihat video barney, elmo atau apa saja yang di ulang berkali2, berhari2. Ini sajalah peluang utk zara membina kreativiti, menjana minda dgn flash card yg ada di iPad. Saya begitu butuh masa.. masa utk mgajar zara mnggunakan flash card cara tradisional.. Saya perlu byk masa utk sort susu zara, sediakan cloth diapers saya.. dan apa saja yg berkaitan dgn 'natural parenting'. Saya tahu, tentu tidak adil membiarkan anak kecil brmain iPad berseorangan tp mungkin dgn gadjet canggih yg dicipta ini.. At least kenakalan zara dpt di alihkan kepada benda2 yg berunsur pelajaran..
- Artikel yang menarik. Sangat kagum dengan usaha beliau dalam menyusukan susu ibu sepenuhnya.. Moga kecekalan itu berterusan. Dan konsisten. Siapa yang berminat untuk contohi beliau boleh baca artikel tersebut.

ALL IN ONE

KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 comments:

HelMi ZaKi said...

kem salam kat baby zara ek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...