Nak Souvenier best?

Cadangan Aktiviti Cuti Sekolah / Result SPM.

Apa aktiviti musim cuti sekolah ni?.. Bagi yang dah merancang aktiviti mereka, pastilah tak buntu sebab semua dah terjadual rapi. Tapi, ada juga yang tak merancang apa- apa kan. Jadi apa agaknya aktiviti yang boleh dibuat masa cuti ni ye?.. Ada cadangan?..

  • Melancong
Yang ni bagi yang mampu pastinya boleh ke luar negara.. (Tapi, jangan pergi Jepun sebab baru lepas gempa bumi..hehe..)
Kalau yang tak berkemampuan, bolehla melancong kat dalam negara je. Kalau rasa nak naik 'belon', boleh g Sabah atau Sarawak kan. Banyak lagi tempat yang menarik kat dalam negara kita ni.. (macam promoter tourism Malaysia pula)

~Pernah terbaca, lebih baik spend duit lebih kat tempat yang lebih dekat dan nikmati keselesaan berbanding g jauh2(banyak duit dah habis untuk tambang sahaja- akhirnya nak shopping pun takleh..)

  • Berkelah
Berkelah di pantai yang indah?.. Kalau kat KL, g Sunway Lagoon je la nampaknye ye.. Kalau ke hutan Lipur Janda Baik pun oke juga.. Bukanlah jauh sangat. Yang penting, untuk bersama keluarga.

  • Melayari internet.
Hehe.. kalau memang dah bosan, takde idea- pastinya melayari internet pun menjadi satu agenda masa cuti sekolah. Ye la, ibu bapa kerja.. Duduk rumah sorang-sorang, takde aktiviti.. Maka, internetla yang menjadi mangsa.. Apa nak buat?.. Facebook, Chat dan Blog..

  • Menghadiri Tuisyen..
erk.. ni masuk dalam cadangan jugak ke?..

Result SPM?.. Dengar khabarnya... dot dot dot.. Lainkali la cerita..

ALL IN ONE

KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...