Nak Souvenier best?

Hani: Episod Akhir / Asmara 2?

Akhirnya dah tamat la ya cerita Hani, Episod terakhirnya tadi kan?.. Dan cerita Asmara lakonan Shahz Jaszle tu pun nampaknya dah keluar prebiunya akhir-akhir ni.. Asmara 2?

Tadi, cerita Hani mengisahkan akhirnya Hani tu bertemu kembali dengan Irfan yang sudah lama sebenarnya menolong bapanya untuk merawat Hani. Episod tadi juga menyaksikan kecembburuan isteri Irfan terhadap Ummu Hani, bekas kekasih Irfan tu. (Sehingga Aliah tu pernah mempersoalkan keprofesionalism nya untuk tidak mahu merawat bekas kekasih suaminya..-sampai begitu sekali..)

Manakala Hani dan kawan- kawan meneruskan usaha menyempurnakan projek AlQuran Braille mereka sehingga berjaya. Pada saat -saat akhir, Ummu Hani bersetuju untuk di scan kembali otaknya.. Dan, hasil dari pemeriksaan lanjut itu, Ummu Hani disahkan masih mempunyai tumor otak dan semakin membesar.

Hasrat Ummu Hani untuk mengerjakan umrah bersama ibu bapanya tidak kesampaian apabila dia menemui ajal di stesen erl disaksikan Irfan dan ibubapanya.

Paling best bila ada dialog akhir: Irfan akan menamakan bayi mereka yang bakal lahir dengan nama Ummu Hani. Yang ni agaknya ada sambungan tak?.. Mungkin tidak la kan.. Minggu depan sambung cerita Asmara 2 pulak ke?

4 comments:

whitecappuccino said...

sedih jgk episod akhir tadi..

cik pulau said...

huhuhu... da habis citer ni..
minggu dpn Asmara lak..
agak2 rating tinggi tak citer tu gara2 kontroversi shah jaszle tu.. huhu..^^,

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

xpernah layan pon...
hehehe..

nona hidayah said...

Memang sedih tengok episod akhir nih. Paling sentap part die nampak muka mak dan ayah dia masa nak mati. Uhuhu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...