Nak Souvenier best?

Keadilan yang I mahukan...

""Keadilan yang I mahukan di sini adalah dari tampuk pimpinan kita. Secara logik nye, mengape bile rakyat kita a.k.a majikan jadi mangsa dalam isu2 pembantu rumah, hak kita tak terbela? kite x ada channel utk kite adukan. Bende simple saje, kalau maid lari, majikan akan kene denda RM250 oleh Imigresen. Itu kalau maid lari dan x jumpe dah. Dalam kes I, maid ada, then selamat lah RM250 saya tu. Tunjukkan copy tiket balik die saje ke Imigresen. Logiknye, kenape mangsa yang didenda? Sudahlah keselamatan anak I terabai mase tu. mmg Alhamdulillah.".. Nak baca lagi?.. kat sini Saya Mahu "KEADILAN" Dari Blog "Portal Kerajaan Malaysia"..

- Baru ketahuan yang kalau maid lari, majikan yang kena denda. Bagi yang berkerjaya pasti sangat memerlukan bantuan /perkhidmatan maid ini. Nak-nak pula yang selalu bekerja overtime/tak tentu masa.. Semoga perkara-perkara tidak elok itu dijauhkan..

Nadia dari blog http://amiranaddia.blogspot.com/ dah baca ke tentang perihal maid ni?

ALL IN ONE

KLIK UNTUK HADIAH iPAD PERCUMA!!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 comments:

SoLy SoLicious said...

sy xpercaya nan maid terutaman warga asing..

cacing said...

ni la yang dikatakan rakyat didahulukan... bagus pimpinan kita ni... sangat bagus....(sambil tangan dibahu dan mata keatas)

Gen Fujita said...

Dalam negara yang mengamalkan free market capitalism tanpa kawalan (samada secara total atau partial), salah satu masalah utama adalah apabila sesuatu itu melibatkan hal-hal menguruskan tenaga kerja asing. Tunggang-langgang. Bukan kata sektor pembantu rumah je, sektor mana-mana pun sama.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...