Nak Souvenier best?

Kondem sana, kondem sini. . .

~Petang -petang ni layan blues..Dah makan?.. atau tengah makan?..
Sambil baca entry kat sini...
PANGKAH MANTOT dari Blog Cursing Malay….

::Lagi satu isu, saya nak cerita. Bila dia suka sangat bising, merungut tentang harga. Tembak sana, tembak sini. Kondem sana, kondem sini. Syok betul bercerita tentang harga air limau, harga ice-blended jenama Secret Recipe (yang katanya bahan-bahan untuk membuat air itu datangnya dari bahan mentah yang murah), mamak sana, mamak sini....dan banyaklah lagi. Yelah, dia sendiri akui dirinya pengguna genius. Mesti ambil kisah semua aspek. Mesti berkira! Mesti kedekut! Oh, itu belum masuk entri beliau yang sibuk berkempen tentang keburukan minuman ringan seperti Coke. Jumlah gula sana, jumlah gula sini (yang ini saya akui fakta info beliau yang mungkin hanya di copy-paste dari Google).

Tapi saya tak jumpa pula entri beliau perihal rokok. Yelah kan? Kata pengguna
genius. Mesti bijak berfikir. Bijak berkempen. Apa lagi, kempenlah tentang rokok! Jangan asyik pok-pek, kritik sana kritik sini tapi benda besar macam ini pun terlepas pandang. Atau diri sendiri sememangnya perokok yang tegar? Kalau begitu, bercakap janganlah suka berdegar-degar. Bak kata pepatah, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata? Sendiri mau ingat ya bang! ::

-entry yang unik dan creative.
- Sokonglah kempen 'berhenti merokok'..

3 comments:

Atsuko Ichirou said...

ketam mengajo anaknye jalan..
cmtu le..huhuu

Hanieqha said...

SOKONG KEMPEN BERHENTI MEROKOK!

CARA2 MELAJUKAN BROADBAND ANDA YANG DAH HABIS LIMIT ATAUPON YANG LEMBAP"
Contest/Giveaway: Apa hadiah korang nak?"

niesz said...

susah nak suh org behnti isap rokok ni, padahal dekat kotak rokok tu dah terang2 tunjuk effect dr merokok..dorang ni mmg x takut dah..tu yg susah tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...