Nak Souvenier best?

Persenda Azan?..

KUALA LUMPUR: Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) hari ini mendesak kerajaan bertindak tegas terhadap pihak tertentu yang mempersendakan laungan azan dan menyiarkannya menerusi laman 'youtube'.

Pegawai Kerja PPIM, Mustaffa Hamzah, berkata klip video yang disiarkan itu sengaja dibuat untuk memperleceh dan memperkecilkan amalan agama Islam.


"Laungan azan adalah ibadah bagi umat Islam dan bukan sesuatu yang patut dipersenda serta dijadikan bahan gurauan.

"Justeru PPIM mendesak kerajaan mengenakan hukuman keras termasuk ISA (Akta Keselamatan Dalam Negeri) atau sepadan dengannya agar mereka sedar dan menjadi pengajaran dan peringatan kepada semua bahawa semua agama adalah murni," katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.


Beliau berkata, PPIM juga khuatir jika tindakan itu tidak dibendung akan membawa tindak balas yang boleh menjejaskan keharmonian dan perpaduan kaum.


Mohd Mustaffa berkata masyarakat boleh melayari laman web PPIM di www.muslimconsumers.org.my untuk menonton contoh penghinaan yang dilakukan terhadap agama Islam itu. - Bernama

5 comments:

Citarasa Rinduan said...

subhanallah...tanah melayu...jangan di buat mainan..lagi2 isu keagamaan...

kay_are said...

bende2 macam ni pun nak wat men.. jahat2 diriku xde r camtu.. ish ish

afuan shah said...

bil mau berubah meh..

afuan shah said...

bil mau berubah meh..

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

agama sudah dipersenda kan xtahu la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...