Nak Souvenier best?

Suka Buat Kerja Sendiri? DIY.

DIY atau Do-It-Yourself ni maksudnya buat sendiri. beli barang dan buat sendiri. Barang-barang DIY ni biasanya melibatkan pertukangan la kan.. Kalau masak-masak tu boleh tak gelarkannya bahan do it yourself?. Macam tak sesuai lak kan?..

Sebenarnya melawat ke satu blog ni yang link kan ke http://www.younghouselove.com/ ni. Semuanya tentang DIY / do it yourself. Memang mengagumkan la..

Kawan-kawan suka tak beli barang-barang DIY ni?.. Apa kelebihannya?.. Biasanya murah la sikit berbanding kalau upahkan orang ye.. Ni kita beli harga barang itu sahaja. Tak perlu bayaran untuk upah sebab kita sendiri yang jadi orang upahannya.. Betul tak.

Tapi, kalau kurang kerrajinan, benda yang simple pun kalau ada yang ekspres di depan mata pasti akan dirembat juga kan?..

2 comments:

Rozali said...

Assalamualaikum Nur

rasa bangga setelah dapat pasang sendiri..he he

Wassalam

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

murah n berpuas hati gak la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...