Nak Souvenier best?

Saya Mahu Cek Saman Dari Myeg.. Tapi

Tapi.. tak ada kereta atau kenderaan atas nama sendiri? Habis tu macamana nak cek kalau takde kenderaan yang didaftarkan atas nama sendiri?. Fuh.. Selamat! Tak perlu la susah susah pening kepala untuk terkejar -kejar bayar saman kat jpj. Eh polis trafik pun ada keluarkan saman juga kan?. Sehingga semalam je kan tarikh untuk bayar saman tu. Lepas ni, semua yang belum bayar saman akan di 'blacklistkan'.

Jadi selepas ni, sesiapa yang kena blacklist akan menghadapi masalah tatkala memperbaharui lesen atau insurans kenderaan masing-masing. Dalam berita pun ada laporkan yang jumlah kutipan saman mencecah RM1.5 juta! Banyak tu!!

Kat mana nak cek saman tu ye?..Kat website ni ye www.myeg.com.my/..
Kawan-kawan dah bayar ke saman tu?.. Ada juga antara saudara - mara yang bercerita kisah membayar saman ni. Ada kes yang nama saman X.. Bukan X-men ye. Tapi kenderaan, hatta no pendaftaran tu tidak ada langsung.. Bahkan, X tu pun takde lesen kenderaan sebegitu. Jadi, macamana benda macam ni boleh berlaku?.. Tak pasal- pasal bayar saman yang tak langsung menjadi salah dia.. Perlu bayar ke tak saman tu?..

Kalau terjadi kat kawan-kawan apa tindakan?..
(Senario yang dinyatakan adalah senario sebenar- nama terpaksa dirahsiakan..)

Kesimpulannya, berhati-hati dijalanraya!!

Artikel ini ditulis sebab saya mengidam iPad percuma MySuperKids. Sertai Bengkel Adsense di laman web buat duit online & mulakan gaya hidup sihat dengan vitamin semulajadi ShakleeTrialPack




4 comments:

zahidah dihaz said...

my auntie pun kena juga saman, tapi yang peliknya kesalahan dilakukan di johor...padahal dia dan keretanya di kuching...



New Entry: Aksi kejar mengejar

Mommy Lyna said...

ha, saman ekor tu!

Novelgurl said...

salam..huu seb baik x de kete..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

dah bayar...
6saman...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...